Збірник наукових праць Національної академії Державної прикордонної служби України. Серія: військові та технічні науки (Aug 2022)

МЕТОДИКА ОЦІНКИ ЕФЕКТИВНОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНІЧНИХ ЗАСОБІВ СПОСТЕРЕЖЕННЯ В ОПЕРАТИВНО-СЛУЖБОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПРИКОРДОННОГО ЗАГОНУ

  • Вадим СІВАК,
  • Костянтин ЯЦЕНКО,
  • Роман ЄВТУШЕНКО

DOI
https://doi.org/10.32453/3.v87i1-2.1092
Journal volume & issue
Vol. 87, no. 1-2

Abstract

Read online

У статті розкрито сутність та зміст методики оцінки ефективності використання технічних засобів спостереження в оперативно-службовій діяльності прикордонного загону, наведені аспекти наукових досліджень, що розкривають процедуру оцінки ефективності використання технічних засобів спостереження в загальній системі інженерно-технічного контролю на кордоні. Методика розроблена для забезпечення успішного вирішення завдань зі створення комплексної та ефективної системи спостереження на ділянці типового відділу прикордонної служби у межах існуючої системи інженерно-технічного контролю. Сутність запропонованої методики полягає у проведенні комплексної оцінки можливостей та основних характеристик існуючих технічних засобів спостереження за визначеними показниками їх використання в оперативно-службовій діяльності прикордонного загону. Методика розрахована для використання фахівцями інженернотехнічних підрозділів та відділів прикордонної служби лінійних сухопутних прикордонних загонів. Новизна методики оцінки ефективності використання технічних засобів спостереження в оперативно-службовій діяльності прикордонного загону полягає в тому, що, на відміну від існуючих, у ній застосовується альтернативний підхід комплексної емпіричної оцінки ефективності використання зразка технічних засобів спостереження для визначення ролі та місця в загальній системи спостереження на ділянці підрозділу охорони кордону.

Keywords